Hé, leuk dat je even komt kijken op mijn blog!

Boeken

5. Helweek dag 3

5. Helweek dag 3
Vandaag staat in het teken van timemanagement.

Hoe kan ik het beste de tijd benutten die ik heb, de 24 uur per dag, 168 in een week en 8760 in een jaar. Hoe haal ik er zoveel mogelijk uit. En dan niet alleen met mijn werk (ik geef toe, daar denk ik wel altijd aan als ik met dit soort dingen bezig ben) maar ook privé. Tijd voor familie, vrienden, rust, kinderen, sporten, reflectie etc

To-do lijstjes

Nu ik thuis werk ben ik al goed op weg om mijn dagen beter in te delen maar nu gaat het ook om het grotere plaatje. Wat ga ik deze week doen, deze maand en dit jaar? Jeetje wat een vraag… ik kom niet verder dan de to-do lijstjes. En omdat die toch nooit afkomen gun ik mezelf nooit tijd om naar het grotere doel te kijken. Maar zonder doel is het ook lastig om plannen te maken voor het komende jaar, dus toch maar even goed ervoor gaan zitten en een jaar vooruit proberen te kijken.

Waar wil ik zijn eind 2016

  • Met de smoothiebar op verschillende festivals staan in Nederland
  • Diverse trainingen volgen
  • Groter klanten bestand opbouwen

 

Oke, dit zijn tot nu toe wat doelen voor het komende jaar, als ik het plannen onder de knie heb ga ik eens een plan maken voor waar ik wil staan over 5 jaar met mijn leven.

Wat ga ik deze week, deze maand, dit jaar doen…

Hoe dag 3 verliep

Het ochtendritueel weer afgewerkt, yoga, meditatie, wandelen en een gezond ontbijtje van geitenyoghurt met noten, avocado, kaneel en banaan.
Ik ga met mijn reuze to-do lijst aan de gang. Die had ik al in de voorbereidingsweek gemaakt maar hij is alweer aardig gegroeid. En nu ik de doelen voor eind 2016 heb opgeschreven horen daar ook weer meer taken bij. Wat van de to-do lijst moet ik echt deze week doen en wat kan ik later inplannen? Het is belangrijk om prioriteiten te stellen.

Ik maak een jaaroverzicht (1 A-viertje per maand) en verdeel de dingen van mijn to-do lijst over het jaar heen. Het geeft meteen wat meer duidelijkheid en rust. En ik heb weer even duidelijk wat ik de rest van de Helweek ga doen.

Tussendoor moesten we de kinderen halen bij hun logeer adres en kwam er onverwacht visite. Ik merk dat ik daardoor uit mijn werk-flow werd gehaald en daar baalde ik meteen van. Het liefste had ik me deze week opgesloten in een hutje op de hei maar ja dat is toch wat lastig als je een gezin hebt. Dus ik laat het los….

Doordat ik toch wel vind dat ik een achterstand ben opgelopen door de visites ben ik vanavond wat langer doorgegaan met werken. Vandaag ook nog wat mail weg gewerkt, facturen betaald en verstuurd en bestellingen gedaan, dat voelt lekker.

Net nog even lekker een boek gelezen (van Grand Cardone, daarover later meer) en nu naar bed!

Lees hier over dag 4 van mijn Helweek, de donderdag
Lees hier over dag 2 van mijn Helweek, de dinsdag

1850 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Untitled design(4)

1. Helweek het boek

Untitled design(10)

9. Helweek dag 7

Untitled design(36)

Smoothie & slowjuice workshop

Untitled design(3)

2. Helweek, de voorbereiding

Untitled design(6)

Miracle Morning