Hé, leuk dat je even komt kijken op mijn blog!

DetoxEten & DrinkenHealthyvoeding

Ayurveda heetwaterkuur

Ayurveda heetwaterkuur

Ayurveda heetwaterkuur

Simpel, goedkoop en snel je lichaam reinigen! Met een Ayurveda heetwaterkuur verwijder je afvalstoffen uit je lichaam en ondersteun je de werking van je lever. Het enige wat je ervoor nodig hebt is bronwater en gember!

 

Wat houdt deze kuur in?

Laat 1 liter koolzuurvrij bronwater voor twintig minuten koken zonder deksel. De twintig minuten zijn belangrijk om het element vuur te verhogen (volgens de 5 elementen leer) en daardoor je hele stofwisselingssysteem op een hoger niveau te laten branden. Het is een ayurvedisch trucje om afvalstoffen snel uit je lichaam te verwijderen. Giet dit in een thermoskan en voeg eventueel wat verse geraspte gember toe. Drink gedurende de dag zo heet mogelijk kleine slokjes hiervan, bijvoorbeeld elk half uur 2 slokjes. Het is belangrijk dat het voor 15:00 op is omdat de lever tussen 15:00 ‘s middags en 3:00 ‘s nachts er actief is.

ayurveda heetwaterkuur

Als complete kuur doe je dit voor vijf dagen, dan drie dagen rust en dan weer vijf dagen. Het beste is om dit patroon drie weken te volgen. Voor de rest eet en drink je tijdens deze periode normaal.

 

Wanneer er sprake is van een flinke vervuiling in je lichaam dan kan de heetwaterkuur ook hoofdpijn veroorzaken. Laat in dat geval de gember er nog even uit en doe het alleen met water.

Deze kuur is een aanrader voor elk nieuw seizoen of in de voorbereidingsweek van een detoxkuur.

ayurveda heetwaterkuur
3171 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

verse jus versus cola

Verse jus ongezond?

wortelpulp cake

Recept voor wortelen (pulp)!

ralph smart infnete waters

Infinite Waters, Diving Deep

het regent geluk

Een wonder, het regent geluk!

Untitled design(12)

10.Helweek eind conclussie