Hé, leuk dat je even komt kijken op mijn blog!

Eten & Drinken

Bloemkool Pizza

Bloemkool Pizza
In navolging van de Bloemkool Nasi waar super veel leuke reacties op zijn gekomen nu een ander recept waar bloemkool de hoofdrol in speelt: Bloemkool Pizza! Twee woorden die je toch niet zo 1, 2 3 bij elkaar zou verwachten maar net als de nasi, wat kan je je vergissen!

Bloemkool pizza, echt gezond!

bloemkool pizzaDe bodem van deze Bloemkool Pizza bestaat voornamelijk uit bloemkool. Door op deze manier een pizza te maken haal je al het “slechte” van een pizza weg, eet je veel groente en maak je kinderen erg blij! Wij hebben intussen drie varianten bloemkool gerechten hier in huis die we veel lekkerder vinden dan gekookte bloemkool. Dat is dus de Bloemkool Nasi, Gebakken bloemkool uit de oven en nu de Bloemkool Pizza. Doordat ik deze recepten heb ontdekt eet ik weer bloemkool, hiervoor heb ik het echt jaren niet gegeten omdat ik er helemaal niets aan vond!

Benodigdheden:

Voor de bodem

  • 1 flinke bloemkool
  • 2 eieren
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 g geraspte (geiten) kaas

 

Voor de vulling

  • 5 el tomatensaus (pakje gepureerde tomaten zonder andere toevoegingen)
  • 3 el pesto
  • alle groentes die je lekker vindt op  een pizza (gesnipperd uitje, champignons, paprika, olijven, tomaatjes etc)
  • plakjes salami of kipfilet of een blikje tonijn
  • geraspte (geiten) kaas, brie of mozzarella
bloemkool pizza

Wat to do…

-Verwarm de oven voor op 180 graden.
-Verdeel de bloemkool in kleinere stukken en vermaal deze tot korrels in de blender of de keukenmachine.
-Vermeng de korrels met de 2 eieren, de kruiden en de geraspte kaas.
-Kneed het met je handen tot een soort bal (het blijft niet heel goed bij elkaar maar dat is geen probleem).
-Verdeel het “deeg” over een bakplaat met bakpapier, druk het goed bij elkaar en zorg dat het een pizza vorm krijgt van een 1/2 cm dik.
-Plaats de bodem in de oven voor circa 25 minuten tot hij stevig voelt en lichtbruin is gekleurd.

In de tussentijd…

-Vermeng de tomatensaus met de pesto en snij alles waarmee je straks op de pizza wilt beleggen alvast klein.
-Beleg hiermee de voorgebakken bodem, eindig met een laagje kaas naar keuze en plaats de pizza terug in de oven voor circa 10 minuten

Eet smakelijk!

bloemkool pizza

Heb jij ook nog leuke recepten om bloemkool te verwerken?
Laat het me hieronder weten!

1680 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

ayurveda heetwaterkuur

Ayurveda heetwaterkuur

Untitled design(14)

7. Helweek dag 5

Untitled design(17)

4. Helweek dag 2

Untitled design(1)

E-nummers hoe zit het nou?

Untitled design(10)

9. Helweek dag 7