Hé, leuk dat je even komt kijken op mijn blog!

InspiratieInspiratie persoonlijk

Helweek op herhaling

Helweek op herhaling

Helweek: op herhaling

Mijn allereerste blogstuk, zomer van 2015 ging over de Helweek. Het doorlopen van die week had me zoveel goeds gedaan dat ik er naar uitkeek om het nogmaals te doen. Omdat zoiets echt wel ingepland moet worden duurde het wat langer dan ik in mijn hoofd had maar deze week stond er niets meer in de weg!

Wat is een Helweek?
Helweek op herhaling

De golden rules
Take action.
Have fun!
Establish habits of excellence.

Be an early riser and plan your day.
Eat healthy and train often.
Reach for great goals.
Take care of the people you care about.
Respect and live by your values.
Always try to be ‘living in the moment’.
Never give up.
Do what you love.

Work extremely hard.
Always trust yourself.
You must give back!

Wil je meer weten over wat een Helweek inhoud dan kan je mijn verslag van vorig jaar hier vinden.

Helweek klinkt overigens voor mij heftiger dan het is. Na de eerste Helweek en na het boek The Miracle Morning sta ik vrijwel elke dag tussen 5 en 6 uur naast mijn bed. Het vroege opstaan ben ik zo gaan waarderen dat als ik eens een keer uitslaap (en dan bedoel ik 7 uur…) ik er bijna van baal dat ik mijn heilige uurtje ‘s morgens heb gemist.

Ook ben ik aardig gedreven in mijn werk dus de hele dag door achter de pc is ook geen probleem.
Maar natuurlijk ben ik geen Superwoman anders zou ik geen Helweek nodig hebben…

Ik noem het liever een Focusweek!

De dingen waar ik me deze week onder andere op ga storten zijn:
-zootje op mijn bureau wegwerken
-to-do lijst helemaal wegwerken
-mailbox uitspitten
-nieuwe producten en workshops uitwerken

Helweek op herhaling

Maandag & Dinsdag

Ik ben meteen begonnen bij mijn eerste ergernis, mijn bureau. Met de methode van Getting things done ben ik de maandag ochtend bezig geweest om alles te verzamelen en weg te werken. De oudpapier bak zit lekker vol, mijn archief is weer gevuld en de doos met mappen voor de boekhouder staat klaar. Nu heb ik nog 1 grote stapel met dingen die ik moet afhandelen wat een mooi klusje is voor deze week. De dingen waar ik niet zo over hoef na te denken laat ik nog even liggen voor de Helnacht. Ik weet nog van vorige keer dat het dan fijn is om dingen te doen waar je niet geconcentreerd bij hoeft te zijn.

Ik ben zo blij als een kind dat ik mijn bureau weer kan zien!

Ik ben gek op projecten zoals dit, en ben er ook erg goed in al zeg ik het zelf. Geef mij een taak, of een boek waarin staat hoe je iets moet aanpakken en ik ga er voor. Als ik zo terug denk is dat ook altijd al zo geweest. Toen ik begin 20 was en een eigen huisje had nam ik gewoon wel eens een week vakantie om mijn hele huis van garage tot zolder op te ruimen, het huis buitenom te schilderen of de tuin weer eens aan te pakken! Helemaal in mijn sas was ik dan. Nu heeft dat zich verplaatst naar projecten voor mijn werk en hangt dat huishouden er een beetje bij. Maar tijdens deze week loop ik weer aardig in, nu na 2 dagen heb ik al super veel gedaan, kan je nagaan hoe mijn huis er volgende week uit ziet. Voor het opruimen gebruik ik de methode van Marie Kondo, het komt er in grote lijnen op neer: Als iets je niet blij maakt dan kan het weg! Nou dat ruimt lekker op hoor! Zelfs mijn kinderen kijken nu al zo naar hun spullen en hebben ook weinig meer over.

Eindelijk eens tijd om songteksten te leren

Vandaag was een lekkere lange dag, om 6 uur zat ik achter mijn pc en voor de kids wakker waren was ik al aardig op weg met taken weg te strepen. Nu doe ik een Helweek voornamelijk om lijstjes weg te werken die met mijn werk te maken hebben maar dat is lang niet voor alle Helwekers zo. Ik heb ook wel eens gehoord van iemand die de hele week bestede aan taarten bakken en de vriezer vullen met lekkere gerechten. Of iemand die eindelijk eens alle foto’s ging inplakken en video banden ging overzetten op de computer. Dus ik ben vanavond ook gewoon naar een repetitie geweest van het popkoor waar ik op zit en er kwam meteen weer een taak bij voor de komende dagen. Als ik ‘s avonds toch geen tv kan kijken dan ga ik wel mijn songteksten oefenen! Normaliter gun ik me daar weinig tijd voor maar nu heb ik zomaar heel veel extra tijd!

Zo en nu is het 10:00 dus ik ga naar bed!

 

1197 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Untitled design(6)

Miracle Morning

Helweek: op herhaling  

bananen pannenkoekjes

Bananen pannenkoekjes

Helweek: op herhaling  

feestdagen overleven

De feestdagen overleven

Helweek: op herhaling  

koolhydraten en depressie

Koolhydraten en depressie

Helweek: op herhaling  

ralph smart infnete waters

Infinite Waters, Diving Deep

Helweek: op herhaling