Hé, leuk dat je even komt kijken op mijn blog!

InspiratieSpiritueelVan alles wat

Mindfulness, even uit je hoofd!

Mindfulness, even uit je hoofd!
Ondanks dat ik heel veel bezig ben met mijn persoonlijke ontwikkeling en al jaren mediteer schiet het bewust bezig zijn met mijn activiteiten gedurende de dag er nog wel eens bij in. Dus toen mijn vriendin opperde om een mindfulness cursus te gaan doen vond ik dat meteen een goed plan!

Wat is Mindfulness?

Mindfulness komt neer op het overal bewust mee omgaan, om dingen niet meer op de automatische piloot te doen maar heel bewust. Dus niet meer bellen onder het eten koken, geen e-mail meer checken onder het tv kijken en vooral je niet laten afleiden door social media, whats app etc. Kortom het heel bewust bezig zijn met 1 ding zodat je geest verstild en je met aandacht bezig bent.

Dit is bij een aantal dingen vanzelfsprekend zoals bij werk waar je je voor moet concentreren maar hoe vaak komt het niet voor dat je bijvoorbeeld achter de computer of de tv zit te eten. Even snel je mail of Facebook checken en voor je het weet is je lunch op! Of je bent met een vriendin aan het bijpraten en je krijgt steeds berichtjes binnen op je telefoon waardoor je bent afgeleid. Ook dat kan je trainen met Mindfulness. Bewust keuzes leren maken in plaats van reageren op de automatische piloot. Je aandacht sturen en bewust afstand nemen van andere prikkels. Hierdoor kan je je veel beter concentreren en ben je ook meer relaxed. Dat kan ik wel gebruiken!

8 weken op cursus

Ik heb een cursus van 8 weken bij Masha Bijman van Well-Bee in Westwoud gevolgd. Elke les kreeg je een mapje mee met de behandelde thema’s en huiswerkoefeningen. Hierbij zat ook een USB-stick met daarop meditaties en yoga oefeningen voor thuis. De lessen hebben allemaal een eigen thema en een vast ritme van mediteren, oefeningen en ervaringen delen. En tussendoor een lekker kopje thee en heerlijke dadels.

Untitled design(34)

Hoe is het me vergaan

Ik vond het best lastig moet ik zeggen! Ons groepje was op de woensdag morgen en in de ochtend zit ik heel erg in mijn “doe-modus”. Terwijl we bezig waren met een visualiseer oefening was ik mijn to-do lijstje in mijn hoofd aan het afmaken…
Maar ondanks dat ik de eerste lessen me moeilijk kon focussen kwam ik wel tot inzichten en beslissingen waar ik anders misschien niet op was gekomen. Tijdens de cursus viel namelijk ook het kwartje dat ik te veel bordjes omhoog had te houden. Niet alleen was ik hard aan het werk voor Fruitweek en de smoothiebar maar ik had daarnaast ook nog een baan in de horeca. Dus ‘s nachts om half 3 in bed rollen en om 7 uur er weer uit voor de kids, daarna achter de pc en met een beetje pech in de middag weer naar het restaurant. Hoe leuk ik alles ook vind, ik kwam er wel achter dat het even te veel was.

En ik ben redelijk snel in besluiten dus ik besloot tijdens de les dat het zo niet ging en dat ik mijn horeca baan op ging zeggen! Een super goede beslissing omdat ik nu meer rust kan creëren en me meer kan storten op mijn blog.

Wat heb ik geleerd

Hoe verder het in de cursus ging hoe makkelijker ik me kon ontspannen in het meditatie gedeelte. Ook het opschrijven van mijn dagindeling en dat samen bespreken (welke activiteiten geven je energie en wat neemt juist energie af) gaven me veel áhá momentjes. Soms is het even nodig om vanaf een afstandje naar jezelf te kijken en daar is een mindfull cursus ideaal voor.

Schitterende locatie

11026195_1009171725813872_8917659901861644718_n

 

De locatie in Westwoud (vlak bij Hoorn) is ideaal. Een mooie rustige ruime zolder etage bij een landelijk gelegen huis. In de mooie fruittuin zijn we met mooi weer ook buiten gaan oefenen wat helemaal een speciaal effect heeft. Mocht je toevallig ook in de buurt wonen dan is Masha van Well-Bee zeker aan te raden!

2663 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

HQ_OpenUPlogo_festival1

Open Up festival

wortelpulp cake

Recept voor wortelen (pulp)!

Untitled design(17)

4. Helweek dag 2

Stop dieten!

Ik stop met diëten!

Untitled design(36)

Smoothie & slowjuice workshop