Hé, leuk dat je even komt kijken op mijn blog!

BoekenBusinessInspiratie

Miracle Morning

Miracle Morning

De morgenstond heeft goud in de mond! Ben je eenmaal gewend aan vroeg opstaan dan zul je zien dat je zoveel meer uit je dag (en leven!) kan halen. Ik krijg altijd inspiratie van boeken en deze inspireert me nu al vanaf mei om elke dag tussen 5:00 en 6:00 op te staan! Hierbij mijn review van Miracle Morning

Eerst wijze les

Begin nooit je dag met:

  • koffie

De rede dat mensen in de ochtend langzaam op gang komen is dat we “uitgedroogd” zijn na de nacht. Begin je de dag met koffie dan verleng je dat alleen maar. Neem direct na het opstaan 2 glazen (liefst lauw) water en je lost het vocht probleem op. Daarna is koffie geen probleem meer.

  • de snooze knop

De eerste 30 minuten van de dag zijn we van oorsprong het meest productief en helder. Door steeds de wekker uit te klikken verspil je kostbare momenten. De meeste succesvolle mensen staan vroeg op om voor dat hun “werk” begint te werken aan hunzelf en aan de grotere doelen.

  • Facebook

Door te starten met Facebook of je email verspil je je productiefste tijd aan dingen die andere belangrijk vinden. Zet je doelen, wensen en dromen voor jezelf en je toekomst op papier en “werk” daar de eerste 30 minuten van de dag aan. Dat doe je voor jezelf, daarna volgt de buitenwereld weer.

Life savers

Er zijn 6 activiteiten die bij het nieuwe ochtend ritueel horen van de Miracle Morning. De letters S.A.V.E.R.S zijn daarvoor een ezelsbruggetje.

S= Silence
De meeste mensen beginnen hun dag gestrest en gehaast: wat moet ik vandaag, wat mag ik niet vergeten, hoe laat gaat de trein..
Sommige mensen beginnen juist heel sloom en niet gefocust omdat ze niet op gang komen.
Beide zijn niet de beste manier om je dag te beginnen.
Begin je de dag met stilte (denk aan meditatie, ademoefeningen, yoga, bidden etc) dan kom je helemaal bij jezelf. Maak niet de fout om dit in je slaapkamer te doen. Zoek een plekje in een andere ruimte (of buiten) om niet weer in slaap te vallen!

A=Affirmation
Grote sporthelden doen dit dagelijks en zeker voor hun wedstrijden. Ik ben de beste, ik ga winnen! En het werkt! Ook beroemdheden als Will Smith, Oprah en Jim Carrey zijn open over hun gebruik van affirmaties en het effect ervan.

Affirmeren is eigenlijk tegen jezelf praten. Zo gek is dat niet want dat doen we dagelijks bijna non-stop met heel veel stemmen in ons hoofd. Deze zijn helaas niet altijd positief en opbouwend en belemmeren ons vaak in het volgen van onze dromen. De truc is om voor jezelf affirmaties te schrijven die jouw wensen en dromen omschrijven. Maak ze zo specifiek mogelijk en pas ze ook regelmatig aan.
Bijvoorbeeld: “Ik maak de belofte aan mezelf om er 100% voor te gaan het beste uit mezelf te halen” “Ik ga niet voor minder succes dan ik wil en waard ben”.

V=Visualization
De grootste succesvolle ondernemers en beroemdheden gebruikte visualisatie om hun doelen te bereiken. Denk aan Bill Gates, Anthony Robbins en natuurlijk ook weer Oprah. Visualiseren is het voor je zien van hoe je je leven wil hebben als alles mogelijk is. Kijk niet naar je verleden of hoe je er nu voor staat maar wat je echt wilt. Je grootste doelen, diepste verlangens, welke dromen die je hebt zouden echt je leven perfect maken. Droom een eind weg en zie het voor je, hoe het voelt van binnen. Als je weet hoe het plaatje eruit ziet als je je doel bereikt hebt visualiseer dan hoe je daar gaat komen. Welke stappen kan je nu al zetten om uiteindelijk je doel te bereiken zoals leren, sporten, schrijven, mensen benaderen etc.

E=Exercise
De ochtend is het tijdstip om te bewegen! Als is het maar een paar minuten. Hiermee geef je energieniveau een boost, werk je aan je gezondheid, vergroot je je zelfvertrouwen en je kunt scherper denken en je meer concentreren. En het mooie dat je, door het bewegen in je ochtendritueel in te bouwen, ook  geen excuses meer hebt als “geen tijd” “te moe” etc. Waar het bewegen uit bestaat maakt niet veel uit. Je kunt gaan hardlopen of wandelen maar ook Yoga of jumping jacks zijn prima.

R= Reading
Deze vind ik echt heel fijn! Elke dag beginnen met een kwartiertje lezen, dat is voor mij geen straf. Over elk mogelijk onderwerp zijn boeken te verkrijgen. Kies diegene uit die jou kunnen helpen om je dromen waar te maken. Laat je inspireren door de grootste en succesvolste mensen in de wereld die jou voor zijn gegaan. En al lees je 15 minuten per dag dan heb je in 1 jaar 18 boeken uit!

S=Scribing
Schrijf elke morgen 5 á 10 minuten je gedachtes op papier. Door dingen op te schrijven kom je tot inzichten die je anders niet zou zien. Door dingen op te schrijven worden ze duidelijker, een soort brainstormen met jezelf. Je kunt je ideeën kwijt en uitwerken. Ook is het leuk en waardevol om je aantekeningen terug te lezen en je vooruitgang te zien.

Motivation is what gets you started. Habit is what keeps you going

Waar het om gaat

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en haal eruit wat erin zit. Kies ervoor om jezelf te ontwikkelen op elk gebied welke bij jouw dromen past.

Het gaat er dus om dat je in het extra uur wat je hebt aan jezelf gaat werken. Aan je gezondheid, je toekomst en je ontwikkeling. En gun jezelf die tijd, zie het als een cadeautje voor jezelf. Je kan alles in zestig minuten doen (twintig minuten sporten en lezen en de rest vijf minuten). Ik neem er langer de tijd voor omdat ik graag een kwartier mediteer en ook yoga en lopen beoefen. Vandaar dat ik om 5:00 eruit ga… Om 7:00 begint dan hier de dag met het gezin dus de eerste twee uur zijn voor me myself and I

Hoe je je dag begint bepaald ook hoe je dag verloopt. Je creëert je eigen dag, week, maand en dus leven!

Hal Elrod over "The Miracle Morning"

Het boek is onder andere bij Bol.com te koop

3368 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

slowjuicers, blender, sapcentrifuge

Verschillen slowjuicer, sapcentrifuge en blender

De morgenstond heeft goud in de mond! Ben je eenmaal gewend aan vroeg opstaan dan zul je zien dat je zoveel...

bloemkool pizza

Bloemkool Pizza

De morgenstond heeft goud in de mond! Ben je eenmaal gewend aan vroeg opstaan dan zul je zien dat je zoveel...

Tonijn & zoete aardappels

Zoete aardappels schotel

De morgenstond heeft goud in de mond! Ben je eenmaal gewend aan vroeg opstaan dan zul je zien dat je zoveel...

fruit bij verkouden

Verkouden? Geen fruit!

De morgenstond heeft goud in de mond! Ben je eenmaal gewend aan vroeg opstaan dan zul je zien dat je zoveel...

het regent geluk

Een wonder, het regent geluk!

De morgenstond heeft goud in de mond! Ben je eenmaal gewend aan vroeg opstaan dan zul je zien dat je zoveel...