Hé, leuk dat je even komt kijken op mijn blog!

Eten & DrinkenHealthy

Het nut van calorieën tellen

Het nut van calorieën tellen
Ben jij altijd in de weer met calorieën tellen? En maak je aan de hand daarvan je keuze? Ik ben daar totaal niet (meer) mee bezig. Want calorieën zegt zo weinig. Je hoort vaak een calorie is een calorie maar je lichaam ziet dat toch anders. Het verschil zit hem voornamelijk in vullen of voeden en hoe je lichaam erop reageert.

Reken maar dat een plakje cake met suiker uit de supermarkt heel anders in je lichaam wordt verwerkt dan een plakje zelf gemaakte notencake met havermout en banaan. Terwijl in die laatste misschien meer calorieën zitten.
Uit de notencake zul je veel meer energie halen dan uit de gewone cake, die waarschijnlijk meteen wordt omgezet in vet. En niet te vergeten dat je door de snelle suikers uit een gewone cake ook je bloedsuikerspiegel een flinke schop omhoog geef met alle gevolgen van dien.

Wil je goed voor jezelf zorgen, je gewicht in balans houden en genoeg energie in je lichaam stoppen dan is het belangrijk om te letten op voedingsstoffen i.p.v. calorieën!

Hieronder even visueel hoeveel 200 calorieën er uitziet van voedingsmiddelen. Dus of een half reepje met voornamelijk suiker en vulmiddel of een bord met sappige meloenen, kan jij makkelijk kiezen?

Ik weet het al, ik ga voor die 3 eieren als ontbijt, of nee die avocado ziet er ook heerlijk uit! Of….

Wat zal jouw voorkeur hebben als je moest kiezen?

calorieën tellencalorieën tellencalorieën tellencalorieën tellencalorieën tellencalorieën tellencalorieën tellencalorieën tellencalorieën tellencalorieën tellencalorieën tellencalorieën tellen

Hier nog even de hele video.

Ik ben benieuwd wat jouw keuze zou zijn tussen al deze verschillende opties met 200 calorieën!

2422 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

fruit bij verkouden

Verkouden? Geen fruit!

Untitled design(4)

1. Helweek het boek

uit je comfortzone

Uit je comfortzone!

wortelpasta spiraalsnijder

Wortel pasta met gehakt

Untitled design(13)

8. Helweek dag 6