Hé, leuk dat je even komt kijken op mijn blog!

InspiratieSpiritueelWat ik doe

Open Up festival

Open Up festival
Het Open Up festival is een creatief en vrijzinnig festival waar gelijkgestemde mensen samen komen. Het festival is van woensdag tot en met zondag en het is de bedoeling dat je daar ook al die dagen bent (dag kaarten hebben ze niet).
Doordat iedereen daar langer is krijg je veel meer het intieme wij-gevoel en krijg je veel minder mensen langs die alleen maar willen consumeren.

Nieuwe mensen

Het mooie vind ik van een spiritueel festival dat het publiek zo divers is, sommige lijken echte “zwevers” door de kleurige lange rokken en haren en andere mensen zijn weer heel degelijk  gekleed en blijken dan achteraf nog veel dieper in de andere wereld te zijn. Een mooie gelegenheid om vooroordelen en aannames te onderzoeken!

Theetent

Nuchtere zwever

Ik zie mezelf altijd als een nuchter zwever. Ik leef niet volgens bepaalde regels met eten zoals bijvoorbeeld vegetarisch maar ik sta wel voor veel dingen open en leer graag bij. Ik ga graag alleen naar dit soort evenementen omdat ik dan sneller in aanraking kom met nieuwe mensen wat ik altijd erg leuk vind.

Een community cocreëren, waar mensen zorg en aandacht hebben voor zichzelf, elkaar en het grotere geheel…

Hoe ik het festival heb beleefd

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik best wel van een glas wijn hou en dat ook gauw koppel aan gezelligheid. Groot was ook mijn schrik toen ik 2 dagen van te voren las dat het een alcoholvrij festival was… Waaaat! Waarom??

Dat was even omschakelen, bijna een week geen wijn, en hoe moest het dan met dansen, nuchter op de dansvloer… dat gaat echt niet hoor! Mijn vrienden vonden het de grootste grap van het universum, hahaha.

Maarja, alles al geregeld, en dat het niet leuk kan zijn zonder alcohol is natuurlijk ook onzin, en wie weet leer ik er weer wat van…. dus vol goede moed naar het festival!

Omdat ik bang was dat ze alleen Bambu koffie zouden hebben nam ik vlak voor het festival terrein nog snel een lekker Latte Macchiato bij een koffietentje. Dat was dus drukte maken om niets want er was heerlijke koffie van heuse barista op het terrein!

Na het installeren op mijn kamer (de meeste kamperen maar zo alleen vind ik een kamer die je deelt ook wel fijn) begon de openingsceremonie. Even nog erg onwennig om zo warm welkom te worden geheten! Ik was nog helemaal in mijn nuchtere werkmodus en kreeg in 1 keer een stortvloed van liefdevolle aandacht over me heen van de hele crew die het festival opzet. Compleet met zang, dans en bloemenblaadjes. Het geeft wel heel goed aan wat de intentie is met het Open Up festival, een gezamenlijke reis van het  begin tot het eind.

Elke dag is er een programma met workshops waar je uit kan kiezen. Daar zit voor iedereen wel iets bij. Dansen, meditatie, yoga, zingen, creatieve workshops, familieopstellingen en nog veel meer. Mocht je daar totaal geen zin in hebben dan kan je ook heerlijk chillen bij de grote theetent van de Chocolateclub uit Amsterdam. Lekkere thee en gezonde zoete lekkernijen zoals dadel- en rauwe chocolade taarten.

Wat een sfeer en wat een leuke mensen allemaal! Dit is helemaal mijn ding, niet alle workshops aflopen maar gewoon ergens gaan zitten en genieten. Zomaar aan de praat raken met iemand die ik in “de gewone wereld” misschien nooit zou tegenkomen. En dan de mooiste gesprekken voeren. Ook leuk om je te laten leiden door het moment. Naar welke workshop wil ik graag en waar ben ik nieuwsgierig naar? Of gewoon iets kiezen waar ik helemaal niets mee heb om me te laten verrassen.

Om mezelf uit te dagen en wat te leren (daar kom ik toch ook voor) ga ik ook naar een dans workshop: Ecstatic Dance. Twee uur dansen achter elkaar zonder te praten en op je blote voeten. En dan ook zonder alcohol hé…compleet alle remmingen loslaten en totaal niet bezig zijn met de buitenwereld. Wow wat een energie en wat leuk! Die overtuiging kan ik dus ook weer loslaten! Ik kan wel dansen als ik nuchter ben! Dit is iets wat ik ga onthouden voor als ik weer thuis ben. Het wordt wekelijks gedaan bij Club Lite in Amsterdam dus dat is wel te doen. Wie gaat er met me mee ;)?

Zowel overdag als ‘s avonds zijn er genoeg activiteiten, maar als je helemaal niets wilt doen dan zijn er ook genoeg plekken om je tot diep in de nacht te ontspannen, zoals de lounge thee tent en bij het kampvuur.

Vijf fantastische dagen gehad, veel over mezelf geleerd en heel veel nieuwe leuke mensen leren kennen. Dit festival is zeker voor herhaling vatbaar!

Promo video

Ook iets voor jou? Laat hieronder een reactie achter en laat het mij weten. Maar bekijk eerst nog de promo video van Open Up.

2045 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

hoest reep

Hoest-Reep, geen hoestdrankjes!

koolhydraten en depressie

Koolhydraten en depressie

uit je comfortzone

Uit je comfortzone!

wortelpulp cake

Recept voor wortelen (pulp)!

Untitled design(10)

9. Helweek dag 7