Hé, leuk dat je even komt kijken op mijn blog!

Eten & Drinken

Recept voor wortelen (pulp)!

Recept voor wortelen (pulp)!
Ik maak zeker 3 keer per week sapjes met mijn slowjuicer en regelmatig zijn dat sapjes van wortel met wat appel erbij. Wat ik vaak zo jammer vind is de wortelpulp die ik meestal weggooi. Deze week was ik ook weer lekker bezig om een kilo wortelen te juicen
en toen bedacht ik me dat ik vast dat wortelpulp wel kon omtoveren in wat lekkers!

Wortelpulpcake!

Heb je geen sapmachine (en dus ook geen wortelpulp) dan kan je dit wortelpulp recept ook maken met geraspte wortel (al dan niet zelf geraspt of in een zakje uit de koeling). Het geeft de cake net een beetje meer bite en maakt het geheel tot een gezond tussendoortje.

Benodigdheden:

  • 200 g wortelpulp of geraspte wortel
  • 100 g havermout
  • 75 g rozijnen
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • theelepel kaneel of koekkruiden
wortelpulp cake

Instructies:

-Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
-Kluts de eieren los
-Prak de bananen
-Meng alles goed door elkaar
-Bekleed een cakevorm met bakpapier
-Stort het deeg in de vorm en bak het in circa 40 minuten gaar

Als de cake is afgekoeld snij hem dan in plakken en vries wat je over hebt snel in voordat het op is 😉

4043 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

feestdagen overleven

De feestdagen overleven

ralph smart infnete waters

Infinite Waters, Diving Deep

bananen pannenkoekjes

Bananen pannenkoekjes

calorieën tellen

Het nut van calorieën tellen

Untitled design

Mooi, slank en gelukkig