Hé, leuk dat je even komt kijken op mijn blog!

Eten & Drinken

Wortel pasta met gehakt

Wortel pasta met gehakt

Wat to do met al die wortels!

Na een demonstratie dag met sapjes had ik mega veel winterwortels over daar moet natuurlijk iets mee gebeuren: Wortel pasta! Ik maak al vaker spaghetti van courgettes maar wortelsliertjes heb ik alleen nog maar door salades gedaan. Dus tijd om het uit te testen. Voor de presentatie heb ik het niet door elkaar gedaan want dat oogt meteen vrij onsmakelijk maar het groene is de saus!

Benodigdheden:
-1 kilo wortelen
-400 gram gehakt
-2 courgettes in blokjes
-1 ui gesnipperd
-1 teentje knoflook fijngehakt
-peper, zout, olijfolie
-flinke hand basilicum
-eventueel verse pesto naar smaak

wortelpasta

Hoe maak je het klaar:
Maak fijne sliertjes van de wortels. Het mooiste effect krijg je met een spiraalsnijder, een super leuk apparaat voor groente te bewerken. Heb je die niet dab kan je ook met de kaasschaaf fijne plakken maken en die weer in sliertjes snijden.

Laat de sliertjes 10 minuten in een pan gekookt water staan.

Roerbak het gehakt in de olijfolie en breng het op smaak met zout en peper.

Fruit het uitje, de knoflook en de courgettes tot ze zacht zijn en doe het daarna samen met de basilicum en de pijnboompitjes in de blender.

Mix de saus tot een glad geheel en breng verder op smaak met zout en peper en eventueel nog wat pesto.

Meng alle ingrediënten door elkaar en strooi er nog wat pijnboompitjes overheen.

Anti oxidanten

Dit recept komt uit het boek Oersterk koken, wel iets vereenvoudigd omdat ik gek ben op simpel!

2750 Views

Comments (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Untitled design(1)

E-nummers hoe zit het nou?

HQ_OpenUPlogo_festival1

Open Up festival

helweek dag 3 en 4

Helweek dag 3 & 4

vrije radicalen en anti oxidanten

Vrije radicalen & Antioxidanten?

feestdagen overleven

De feestdagen overleven